EFOP-1.9.9-17-2017-00005 Második mérföldkő eredményei

január 31, 2019

Az EFOP-1.9.9-17-2017-00005 projekt 2. mérföldkövének ideje alatt az alábbi programok valósultak meg.

Településenként további 5 családi délután került megrendezésre, ahol többek között a színekkel, az egészséges életmóddal, a közlekedéssel és a karácsony varázslatával ismerkedhettek meg a gyerekek és őket kísérő szüleik.

Ebben a félévben az érintett települések kisgyermeknevelői 3 képzésen is gyarapíthatták tudásukat. A Kerekítő Mondós Móka képzésen az ölbéli játékok varázslatos világába nyerhettek betekintést a bölcsődék munkatársai és sajátíthatták el azokat a mondókákat, dalokat, amelyekkel hatékonyan tudják segíteni a gyermekek érzelmi biztonság érzését, kötődését. A Kerekítő Bábos Torna szintén népi dalokra, gyűjtésekre épít. A foglalkozás Kerekítő Manó bábos jeleneteivel kezdődik és tornaszeres játékkal zárul. A résztvevő kisgyermeknevelők dráma és bábjáték ötletekkel gazdagodtak, amelyekkel segíteni tudják a gyerekek képzeletének megmozgatása mellett a világ megismerését is.

Az „Így tedd rá! játékos mozgásfejlesztés” képzés célja az volt, hogy a résztvevők képessé váljanak a népi játék és igény szerint a néptánc, népi ének és ünnepi szokások, a különböző fejlesztő hatásokkal párosított megjelenésének önálló alkalmazására a nevelési munka során.

Ősszel a 3. kisgyermeknevelő is elkezdte a nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamot.

A mindennapi foglalkozásokhoz szükséges anyagok, írószer ezen mérföldkőben is beszerzésre került mind a 4 településen.

 

Leave a reply

Leave Your Reply