FOF2018 elbírálás alatt álló pályázat

március 22, 2018

Pályázat kiírója:

Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett FOF2018 kódjelű „Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása” című pályázati program

Pályázó szervezet: Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Nonprofit Közhasznú Kft.

Pályázat benyújtva: 2018. december 27.

Tervezett projektidőszak:    2018.07.01 – 2019.06.30.

Megpályázott keretösszeg:   2.986.205,- Ft

Pályázat címe: „MOZDULJ” rá!

Projekt rövid összefoglalása:

A 12 hónap időtartamra tervezett „MOZDULJ” rá! projekt célja a fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok és fiatal felnőttek részére a projekt keretein belül fejlesztő és örömet jelentő szolgáltatások biztosítás, valamint érzékenyítő programok megvalósítása ép fiatalok bevonásával.

Programok:

  • A projektidőszakra tervezett heti rendszerességgel szárazföldi, víz alatti gyógytorna amely fejleszti az egyensúlyt, a mozgáskoordinációt, továbbá izomerősítő és állóképesség javító hatása is van a résztvevő sérültekre.
  • Az érzékenyítő osztályfőnöki óra keretén belül a kisiskolások megismerkedhetnek a Napsugár Fejlesztő Ház intézményével és gondozottjaival egy közös kézműves foglalkozás keretein belül.
  • Az egész napos mozgás és sportnap szervezésével szeretnénk a figyelmet felhívni a mozgás és a sport pozitív hatásaira, mely elősegíti a küzdeni tudást, kitartásra nevel, valamint az egyéni és a társas kompetenciák fejlesztését nagymértékben segíti. A sportnap általános iskolás és sérült fiatalok részvételével valósul meg
  • Az intézmény szociális végzettséggel rendelkező munkavállalói részére 30 órás szakmai (kreditpontos) továbbképzés kerül megvalósításra a meglévő tudás bővítése érdekében.