Sajtóközlemény 1

július 15, 2015

Mórahalom Város Önkormányzata 2012-ben sikeresen nyújtotta be a „Szociális Városrehabilitációs Fejlesztések Mórahalmon” című DAOP-5.1.1.-09-2f-2012-0001 jelű pályázatát a DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-hez. A pályázat konzorciumi tagja a Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Nonprofit Közhasznú KFT. A konzorciumi partner szervezet vállalt feladatainak megfelelően közvetítő szervezeti feladatokat lát el a projektben. A pályázat keretében mini-projektek kerültek kiírásra 42.184.320 Ft összegben, melyre nonprofit szervezetek pályázhatnak.

A Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) eredményesen pályázott a Bűnmegelőzést elősegítő program elnevezésű soft elemen belül a járőrszolgálat megvalósítására. A „Biztonságos Mórahalomért” (DAOP-5.1.1-09-2f-2012-0001-II.1.) jelű pályázat eredményeként 2014. január 01. és március 31., között a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) nyitott járőrszolgálatot biztosít Mórahalom város belterületén. A nyitott járőrszolgálat keretében a járőrszolgálatra jelentkezhet, minden 16. életévét betöltött mórahalmi lakos, elsősorban a fiatalok jelentkezését várják. A pályázati támogatás 3.000.000 Ft.

A Mórahalomért Közbiztonsági és Vagyonvédelmi Egyesület szintén eredményesen pályázott a Bűnmegelőzést elősegítő program elnevezésű soft elemen belül a járőrszolgálat megvalósítására. Az „Előtérben a közbiztonság” (DAOP-5.1.1-09-2f-2012-0001-II.2.) jelű pályázat 2014. október 01. és december 31. között biztosít járőrszolgálatot Mórahalmon, továbbá szóróanyagot terveznek kiadni bűnmegelőzés témakörében. Pályázati támogatás 1.000.000 Ft.