Szociális Városrehabilitációs Fejlesztések Mórahalmon Programok

július 16, 2015

Szociális Városrehabilitációs Fejlesztések Mórahalmon -DAOP-5.1.1-09-2f-2012-0001

Programok

 

Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata

Konzorciumi partner: Móra-Partner Kft.

A pályázat keretében a vásártér rekonstrukciója valósult meg, továbbá új épület jelent meg FÉSZEK Integrált Közösségi Tér a Barmos György 2. szám alatt, bérlakások, információs és rehabilitációs iroda, a Móra Ferenc utca 2. szám alatt. Ez által a helyi identitást, közösségformálást erősítő terek, létesítmények fejlesztése és újak létrehozása valósult meg.

A projekt soft elemeinek célja

A szociális városrehabilitáció célja, hogy a helyi hátrányos helyzetű lakosság életminősége és esélyei javuljanak ún. felzárkóztató programokon keresztül.

A soft elemeka helyi identitást, szociális kohéziót, életminőséget, társadalmi integrációt, közösségformálást, környezettudatosságot erősítik, továbbá a ismeretanyagot nyújtanak gyermekek, fiatalok, felnőttek és az idősek számára. A programok elsősorban az akcióterületi lakossága számára az akcióterületen kerülnek megvalósításra.

Soft elemek:

·         Bűnmegelőzést elősegítő programok,

·         Gyermekintegrációs képzési programok

·         Helyi környezettudatosságot segítő szemléletformáló akció

·         Családsegítő szolgáltatás kiterjesztése

·         Közösségfejlesztést szolgáló programok

A soft elemek megvalósítására pályázott szervezetek Mórahalmon működnek:

·         szervezetek nonprofit jelleggel működő szervezetek

·         nonprofit gazdasági társaságok

·         nonprofit szervezetek

·         szövetkezetek, melyek Mórahalmon működnek.

Móra-Partner Kft. feladata: Soft tevékenységek végrehajtásának koordinálása közvetítő szervezeti feladatok (pályáztatás, program megvalósulásának ellenőrzése, pályázati elszámolás és annak továbbítása a DARFÜ felé)

A soft elemek pályázati kerete összesen 42.184.320 Ft, ebből az összegből valósulnak meg a most folyó projektek.

A pályázat keretében jelenleg folyó programokról a Móra-Partner Kft. (morapartner.morahalom.hu) és a Mórahalom Városi Önkormányzat honlapján (www.morahalom.hu), illetve a FÉSZEK Integrált Közösségi Tér Barmos György 2 szám alatt kihelyezett plakátokon, továbbá a szórólapokon kapnak információt a résztvevők.

Gyermekek és fiatalok részvételével a „Hagyomány útján a jelenbe” – kézműves foglalkozásokat és előadásokat szervez a Homokhát Eurointegráció Kistérség és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. A programsorozatra jelenleg is lehet jelentkezni egészen november 30.

Telefonon érdeklődni, és jelentkezni a meghirdetett programokra a 30/906-47-23-as telefonszámon lehet.

A Victoria Sportegyesület szerteágazó programsorozatában Versmondó, Mesemondó foglalkozásokat és Humornapot, valamint Logikai és társasjáték versenyeket szervez hátrányos helyzetű gyermekek részére. Jelentkezni folyamatosan lehet Martyin Lászlónénál.

Telefonon érdeklődni, és jelentkezni a meghirdetett programokra a 30/388-80-42-es telefonszámon lehet.

A Homokhátságért Egyesület programsorozata „Állatok az életükben és a természetben” címmel olyan gyermekek és fiatalok jelentkezését várja, akik szívesen hallanának többet a házi kedvencek tartásról és a Homokhátságon élő vadállatokról.

Telefonon érdeklődni, és jelentkezni a meghirdetett programokra a 30/906-47-23-as telefonszámon lehet.

Bűnmegelőzési élménypedagógiai tréningetszervez és valósít meg a Móra-Tourist Nonprofit Kft., melyre folyamatosan várják a gyermekek és fiatalok jelentkezését.

Telefonon érdeklődni, és jelentkezni a meghirdetett programokra a 70/374-72-24-es telefonszámon lehet.

Komplex bűnmegelőzési programonkeretében a Team Work Szociális Szövetkezet közbiztonsági lakossági fórumokat szervez, továbbá bűnmegelőzési információs szolgáltatást működtet a FÉSZEK-ben. A lakosság részére bűnmegelőzési szórólapokat oszt, bűnmegelőzés témakörében méri a lakosság biztonságérzetét kérdőív formában. Ezúton is kéri Team Work Szociális Szövetkezet a lakosság együttműködését a kérdőívek elkészítésében.

Telefonon érdeklődni, és jelentkezni a meghirdetett programokra a 30/257-74-68-as telefonszámon lehet.

2014. év folyamán különböző időszakokban bűnmegelőzési járőrszolgálati tevékenységeket folytat a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség), Móraép Városüzemeltetési Szolgáltató és Kereskedelmi Nonprofit Közhasznú Kft, Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Mórahalomért Közbiztonsági és Vagyonvédelmi Egyesület folytat.

A Móra-Vitál Nonprofit Kft. programjai közül a Tréningek szülőknek, családoknak, egyéneknek egészségügyi és szociális témákban szervez előadásokat, a Gyermek a családban család a gyermekben program keretében a kisgyermekeket érintő témákról, óvódás korban jelentkező problémákról lehet többet megtudnia a programokra jelentkezőknek.

Telefonon érdeklődni, és jelentkezni a meghirdetett programokra a 62/280-123-as telefonszámon lehet.

Autogén tréningről, és a sport és rekreáció témakörben előadásokat szervez és valósít meg a Móra-Sport Rekreációs és Sportszervező Nonprofit Kft.

Telefonon érdeklődni, és jelentkezni a meghirdetett programokra a 30/358-80-42-es telefonszámon lehet.

A Mórahalomért Közoktatásáért Közalapítvány szervezésében „Élethosszig tartó tanulás mindenkinek” tréning keretében pályaválasztásról, felnőttkori önképzés, munka világáról, jogi és pénzügyi ismeretekről, kommunikációról, vallásról, másságról, párkapcsolatról hallhatnak számos hasznos információt az érdeklődök.

Telefonon érdeklődni, és jelentkezni a meghirdetett programokra a 30/293-17-79-es telefonszámon lehet.

Szervezetfejlesztő tréningetvalósit meg a Homokkert Kistérségi Integrációs Nonprofit Kft. minden Mórahalmi székhelyű cég jelentkezését folyamatosan fogadják.

Telefonon érdeklődni, és jelentkezni a meghirdetett programokra a 70/459-73-59-es telefonszámon lehet.

Az Esély Mórahalmi Szociális Magánalapítvány családi napokat, önkéntes akciókat, fiatalok számára külön programsorozatot valósít meg.

Telefonon érdeklődni, és jelentkezni a meghirdetett programokra a 70/332-11-91-es telefonszámon lehet.

Egy-Másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Közhasznú Egyesület pszichodárma és társ-suli programsorozatra várja az érdeklődőket.

Telefonon érdeklődni, és jelentkezni a meghirdetett programokra a 62/281-219-es telefonszámon lehet.

Szép-Kör Környezetvédelmi és Városszépészeti Egyesület kerekasztal beszélgetéseket szervez környezetvédelem és fenntarthatóság témakörében, valamint Mórahalom értékeit bemutató várostúrákat.

Telefonon érdeklődni, és jelentkezni a meghirdetett programokra a 30/257-75-41-es telefonszámon lehet.

A programokról bővebben az érintett szervezeteknél felsorolt telefonszámokon, plakátokon, szórólapokon lehet.

Móra-Partner Kft.