Sajtóközlemény 2

július 16, 2015

Mórahalom Város Önkormányzata 2012-ben sikeresen nyújtotta be a „Szociális Városrehabilitációs Fejlesztések Mórahalmon” című DAOP-5.1.1.-09-2f-2012-0001 jelű pályázatát a DARFÜ Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-hez. A pályázat konzorciumi tagja a Móra-Partner Foglalkoztatási és Szociális Nonprofit Közhasznú KFT. A konzorciumi partner szervezet vállalt feladatainak megfelelően közvetítő szervezeti feladatokat lát el a projektben. A pályázat keretében mini-projektek kerültek kiírásra 42.184.320 Ft összegben, melyre nonprofit szervezetek és nonprofit jelleggel működő közszolgáltatást megvalósító intézmények pályázhatnak.

A Mórahalom Város Önkéntes Kiemelten Közhasznú Tűzoltó Egyesület eredményesen pályázott a Bűnmegelőzést elősegítő program elnevezésű soft elemen belül a járőrszolgálat megvalósítására. A „Járőrszolgálat a rend fenntartásáért” (DAOP-5.1.1-09-2f-2012-0001-II.3.) jelű pályázat eredményeként 2014. július 01. és szeptember 31,között a Mórahalom Város Önkéntes Kiemelten Közhasznú Tűzoltó Egyesület járőrszolgálatot biztosít Mórahalom város belterületén, továbbá lakossági fórumot tervez megvalósítani a bűnmegelőzés témakörében. A pályázati támogatás 3.000.000 Ft.

 

Sikeres pályázatok eredményeként az Esély Mórahalmi Szociális Magánalapítvány „A családokért több szinten” mini-projekt megvalósítását tervezi. A program a Közösségfejlesztést szolgáló programok megvalósítása soft elemhez kapcsolódik. A mini-projekt családkonzultációs lehetőséget biztosít, továbbá családi napok, önkéntes akciók megvalósulását tervezi. Pályázati támogatás 3.000.000 Ft.

 

Pozitív elbírálásban részesült az Egy-másért Ifjúsági és Közösségfejlesztő Egyesület „Fiatalok segítése különböző módszerekkel” mini-projekt, 2.588.000 Ft értékben. A program a Közösségfejlesztést szolgáló programok megvalósítása soft elemhez kapcsolódik. A mini-projekt a fiatalok részére tervez pszichodráma és társ-suli foglalkozásokat.

 

A Mórahalom Közoktatásáért Közalapítvány „Élethosszig tartó tanulás mindenkinek” -tréning mini-projektje szintén nyert. A mini-projekt keretében tanulásra és a munkamotiváció fejlesztésére irányuló tréninget valósít meg. A program a Családsegítő szolgáltatások kiterjesztése soft elemhez kapcsolódik. Pályázati támogatás 3.000.000 Ft.

 

A Victoria Sportegyesület Mórahalom eredményesen pályázott a „Vidáman, ügyesen és humorosan a jövő nemzedékéért” mini-projektje a gyermekeknek és a fiataloknak tervez különböző témájú programokat. Pályázati támogatás 2.649.600 Ft.  A program a Gyermekintegrációs képzési programok megvalósítása soft elemhez kapcsolódik.

 

A nyertes mini-projektek által biztosított programok április hónaptól kerülnek meghirdetésre.